Nieuws

 

Donderdag 25 Oktober 2018

Vanaf 1 juli 2018 wordt de LKW-Maut in Duitsland ook op alle Bundesstraßen geheven. Daarnaast heeft de Duitse regering besloten de Maut-tarieven voor vrachtwagens per 1 januari 2019 te verhogen. 

Donderdag 18 Oktober 2018

Gisteren meldden wij al de aanhoudende droogte en de daardoor verder dalende waterstand. Volgens de actuele voorspellingen wordt komend weekeinde al een waterstand van 1,60 m (Pegel Duisburg-Ruhrort) bereikt.

Hierdoor zijn wij genoodzaakt verdere staffels met verhoogde laagwatertoeslag te gaan berekenen.

Woensdag 17 Oktober 2018

Vanwege de aanhoudende droogte dalen de waterstanden op de Rijn aanhoudend verder. Er wordt verwacht dat dit de komende weken zo doorgaat. Onze binnenschepen kunnen onze terminals alleen nog met extreem beperkte capaciteit aanlopen en het ziet er naar uit dat dit binnenkort alleen nog in Krefeld en Duisburg mogelijk is, omdat vanaf een pegelstand van 80 cm in Köln en een pegelstand van 40 cm in Düsseldorf, deze terminals niet meer aangedaan kunnen worden.

Woensdag 22 Augustus 2018

Helaas worden op basis van de huidige weersvoorspellingen, verder dalende waterstanden op de Rijn verwacht. Komend weekeinde kan de waterstand bij Pegel Duisburg-Ruhrort onder de 1,80 m zakken. Hierdoor wordt de laadcapaciteit van onze binnenschepen verder gereduceerd. Dit verhoogd niet alleen de complexiteit van onze planning, maar dwingt ons ook extra capaciteit door extra scheepsruimte in te huren. 

Gezien bovenstaande zijn wij genoodzaakt verder staffels met verhoogde laagwatertoeslag te gaan berekenen.

Maandag 26 Februari 2018

Wij informeren u hierbij over de actuele afhandelingstijden in Rotterdam en Antwerpen. De situatie in Rotterdam is verder verslechterd en de wachttijden belopen inmiddels meer dan 110 uur. De wachttijden in Antwerpen bedragen momenteel tot 36 uur.

Dinsdag 13 Februari 2018

Wij informeren u hierbij over de actuele afhandelingstijden in Rotterdam en Antwerpen. De situatie is helaas verder verslechterd met wachttijden voor onze schepen die oplopen tot 90 uur.

Dinsdag 17 Oktober 2017

De afgelopen jaren hebben een verandering in de laagwaterperioden laten zien. Laagwaterperioden komen vaker voor en duren langer. In combinatie met de aanpassingen van onze vloot aan het volume, de extra inhuur tijdens laagwaterperiodes, en de daaruit voorkomende kostenstijgingen, heeft dit bij ons tot het besluit geleid onze laagwatertoeslag bij te werken, om u ook toekomstig betrouwbare bargetransporten te kunnen aanbieden.

Maandag 16 Oktober 2017

Hierbij delen wij u mede dat onze firmanaam per direct is gewijzigd in neska Container Line B.V.

Maandag 3 Juli 2017

In de laatste maanden heeft zich de situatie met betrekking op de afwikkeling voor de container binnenscheepvaart in de Antwerpse en Rotterdamse haven sterk verslechterd.